Albirea Dinților. Albire Profesională Dantură.

albire-dentara-profesionala-bistrita

Albirea dentară profesională este procedura de cosmetică dentară prin care culoarea dinților este modificată de la nuanță naturală la o nuanță mai deschisă. Mulți oameni asociază albirea profesională a dinților cu vedetele de cinema. De fapt, albirea danturii este astăzi o procedura extrem de populară în estetică dentară.

Există o serie de factori care contribuie la decolorarea sau ingalbenirea dinților. Un rol major în ceea ce privește patarea și ingalbenirea dinților îl are mâncarea și băuturile pe care le consumăm, medicamentele, consumul de țigări, cafea, vin. Înaintea aplicării tratamentelor de albire dentară, este necesar să se facă igienizare dentară și un detartraj.

Albirea dinților poate fi făcută rapid în cabinetul doctorului dentist, în mai puțin de o ora, cu ajutorul unei lămpi speciale de albire, sau acasă, cu un gel care se pune seară pe dinți, timp de o săptămâna.

Albirea Dentară Acasă, cu Gel Peroxid. Se Utilizează Gutieră Dentară.

gutiera dentara

Albirea dinților acasă este destinată pacienților care își doresc o albire graduală a danturii. Pentru procedura de albire a dinților acasă este necesară realizarea de către tehnicianul dentar a unei gutiere. Gutiera este un mulaj realizat dintr-un plastic subțire și transparent, în care se va aplică gelul peroxid de albire dentară.

Gutierele se poartă câteva ore în fiecare zi până la obținerea nuanței de alb dorite pentru dinți. Gutierele cu gelul de albit dintîi se pun pe dinți seară, înainte de culcare și pacientul va dormi cu ele. Acest tratament de albire a danturii se aplică timp de 7 nopți și costă 600 lei. Această metodă poate fi folosită și pentru menținerea rezultatului obținut prin albirea dinților cu laser în cabinetul stomatologic. Gelul nu albește plombele sau coroanele, ci doar dinții.

Albirea Dentară cu Laser, în Cabinetul Stomatologic

lampa-albire-dantura-radent1

Dinți albi într-o oră, pe parcursul a două ședințe stomatologice la cabinet. O metodă mai modernă și mai rapidă de albire a danturii implică folosirea unei lămpi cu ultraviolete. În acest caz, rezultatele sunt spectaculoase fiindcă, după două ședințe de câte o ora, pacientul pleacă din cabinetul stomatologic cu dinți mai albi cu până la 3-8 nuanțe. Rezultatul albirii dinților durează în medie 2-3 ani și tratamentul de albire se poate repeta după această perioadă.

Medicul dentist folosește în timpul tratamentul de albire dentară cu laser în cabinetul stomatologic, un gel cu peroxid de hidrogen, cu concentrație de până la 38%, al cărui efect este potențat de o radiație luminoasă cu o anumită lungime de undă. În timpul ședințelor, deoarece gelul poate produce leziuni ale gingiei, părțile moi (gingie, buze) sunt izolate pentru a fi protejate și se aplică gelul cu peroxid pe suprafață externă a dinților. Apoi se proiectează o lumina specială – leduri sau laser – pe suprafețele dentare.

În cadrul cabinetului stomatologic RaDent Center Bistrița, utilizăm lampa de albire dentară profesională de mare viteză, marca Whiten Max Monitex. Procedeul de albire dentară cu laser se poate face maximum de două ori pe an și costă 900 lei*. La fumători, consumatorii de coca-cola sau cafea, efectul albirii durează mai puțin.

*Este posibil ca informația referitoare la preț să nu fie actuală. Va rugăm să ne contactați pentru confirmare.

Cele două metode de tratament, albire dentară acasă și albire dentară cu laser la cabinet se pot combina.

Sfaturi Pentru Înainte și După Albire Profesională Dinți.

Ce să faceți înainte de procedura de albire profesională a dinților?

Înainte de a începe operațiunea de albire a danturii este important să se elimine complet placă dentară și să se trateze eventuale probleme dentare existente (carii, fisuri ale dinților etc.)

Ce să faceți după procedura de albire dentară?

Timp de cel puțîn 48 de ore după albirea dentară este interzis fumatul, consumul de băuturi colorate, sucuri acide sau băuturi (cum ar fi coca-cola sau suc de portocale). Rezistența în timp a efectelor tratamentului de albire dentară este influențată de stilul de viață.
O îngrijire dentară bună poate face că nuanță de alb obținută în urma albirii dentare să dureze între 2-4 ani.