Ortodonție. Aparate Dentare Adulți și Copii.

Ortodonția este partea stomatologiei care se ocupă cu „îndreptarea dinților”, tratarea anomaliilor dento-maxilare ale pacienților copii sau adulți. Cu ajutorul aparatelor dentare ortodontice fixe sau mobile, medicul stomatolog ortodont tratează situații de malocluzie (închiderea incorectă a gurii) și malpoziție a dinților (aliniere incorectă a dinților, înghesuiri dentare, dinți situați prea în față sau prea în spate față de poziția normală).

Rezultatul tratamentului ortodontic are ca scop rearanjarea și alinierea corectă a dinților, o ocluzie corectă și un aspect estetic frumos al dinților. În schimb, netratarea acestor probleme de funcționalitate dentară la timp, va afecta sănătatea dinților, a gingiilor și a articulatiei mandibulare. În plus, o masticație deficitară va afecta tot sistemul digestiv.

Dinți strâmbi? Este foarte important însă să subliniem că nu există o limita de vârstă pentru ca un pacient să viziteze un medic ortodont. Anomalii ale dinților și maxilarului pot fi tratate la orice vârstă.

Aparate Dentare

Aparate fixe sau mobile, metalice sau ceramice.

Aparate Dentare Adulți

Cu scop funcțional sau estetic, potrivite pentru orice vârstă.

Aparate Dentare Copii

Aparate recomandate de la vârsta de 7-8 ani.

Aparate Dentare Pentru Adulți

aparate dentare metalice

Până acum câțiva ani un aparat dentar sau dispozitiv ortodontic putea fi văzut numai la copii sau adolescenți. Cu toate acestea, astăzi nu mai este de mirare că adulții apelează și ei la tratametele ortodontice pentru îndreptarea dinților, atât în scop funcțional, pentru îmbunătățirea procesului de masticație, cât și în scop estetic, pentru a avea o dantură dreaptă și frumoasă.

Există acum și posibilitatea utilizării aparate ortodontice moderne, chiar invizibile, pentru poziționarea corectă a dinților pe arcadă și pentru restabilirea laturii estetice a danturii, care să dea pacientului zâmbetul frumos pe care acesta îl merită.

Aparate Dentare Pentru Copii

aparate dentare copii

La copii, prima vizită la un doctor ortodont se recomandă a avea loc cu vârstă de 7 ani. Cel mai frecvent, acest tip de anomalii dento-maxilare sunt corectate la vârste între de 8 și 14 ani. Avantajele purtării unui aparat dentar în copilărie sunt durata mai scurtă a tratamentului și rezultatele rapide şi mai stabile în timp, datorită flexibilității maxilarului la vârste mici.