Implanturile Dentare, o Soluție Bună pentru Înlocuirea Dinților Lipsă

Un implant dentar este un șurub din titan care se inserează în grosimea osului alveolar pentru a înlocui rădăcina unui dinte natural lipsă. Implantul dentar este rădăcina unui dinte artificial care va înlocui un dinte lipsa și baza pe care sunt realizate ulterior lucrări protetice dentare fixe (dinți porțelan, proteze dentare). Implantul dentar face parte din categoria procedurilor odontologiei protetice și poate fi încadrată și în domeniul esteticii dentare. Dacă pacientul va menține o igienă orală corespunzătoare și va efectua în mod regulat vizite la dentist, implantul dentar poate dura o viață întreagă.

Implantul dentar este un tratament stomatologic modern, cea mai bună soluție pentru înlocuirea dinților lipsă. Tratamentul de restaurare a dinților prin implantologie este preferat atât de către purtători de proteze dentare, cât și de către persoanele cu unul sau mai mulți dinți lipsă.

Implanturile dentare pot fi imediate sau tardive. Implanturile dentare imediate se pot insera în aceeași ședința cu extracția dintelui deteriorat, iar cele tardive se pot insera după 4-6 luni de la dată extracției dentare. Mulți pacienți preferă coroane de porțelan pe implanturile dentare întrucât acestea arată și sunt simțite că și dintîi naturali, se adaptează perfect, iar funcționalitatea este aceeași că a propriilor dinți.

Implanturi Dentare

O soluție bună pentru înlocuirea dinților lipsă.

Sănătate și Estetică

Avantajele implanturilor dentare sunt multiple.

Procedură Fără Durere

Procedura chirurgicală este rapidă și nedureroasă.

Implanturile Dentare Previn Pierderea Osoasă Cauzată de Lipsa Dinților și Îmbătrânirea Prematură a Feței

Implanturile dentare permit pacienților să mănânce, să vorbească, să zâmbească și să trăiască cu încredere. În plus, acestea ajută la menținerea structurii osoase a maxilarului, previn resorbtia osoasă, ajută la păstrarea unei ocluzii stabile și păstrarea unui aspect tineresc al fetei pe durata vieții. Schimbați-vă viață în bine cu implanturile dentare.

Avantajele Implantului Dentar

1. Estetică, încredere, sănătate, rezistență implanturi dentare.

Aspect facial îmbunătățit. Lucrările dentare protetice ancorate pe implanturi dentare arată și dau senzația de dinți naturali. Deoarece sunt integrate în os, implanturile devin permanente. Prin refacerea armoniei dentare, prin formă și culoare adecvate, aspectul zâmbetului și al feței se îmbunătățesc considerabil.

Pronunție corectă, vorbire îmbunătățită. Deoarece implanturile dentare par dinți naturali, veți uita că ați avut dinți lipsă, felul în care vorbiți nu va fi afectat, ca în cazul protezelor. Dinții fixați pe implanturi dentare nu se mișcă și vă permit să articulați cuvintele corect, lipsiți de stresul că protezele mobile se pot mișca sau aluneca.

Sănătate orală îmbunătățită. Implanturile dentare nu necesită sacrificarea prin șlefuire a celorlalți dinți sănătoși, așa cum se întâmplă în cazul punților dentare, care se sprijină pe dinții naturali. Deoarece dinții vecini nu sunt slefuiti pentru a sprijini implantul, mai mulți dinți naturali rămân integri, îmbunătățindu-vă sănătatea orală pe termen lung. Implanturile individuale, permit, de asemenea, accesul mai ușor la spațiile dintre dinți, îmbunătățind igienă orală.

Rezistența implanturilor dentare. Implanturile sunt confecționate din titan, material ușor și foarte rezistent. Ele vor rezista în os foarte mulți ani dacă le acordați o atenție specială.

2. Implanturi dentare pentru ușurință în masticație, nutriție sănătoasă.

Protezele mobile, care deseori alunecă și determină leziuni gingivale și chiar nevralgii, pot creea probleme de secreție salivară, pot face masticația dificilă. Dinții fixați pe implanturile dentare funcționează ca și dinții naturali și permit pacienților să mănânce cu încredere și fără durere alimentelele preferate.

3. Implanturi dentare pentru stare de confort fizic și psihic mult îmbunătățite.

Lucrările dentare fixate pe implanturi elimină disconfortul psihic generat de mobilitatea lucrărilor dentare, însă și disconfortul fizic: leziuni, nevralgii, alergii, mobilitatea protezei dentare.

Pacienții Implantului Dentar. Procedură Operație Implant Dentar.

avantaje implanturi dentare

Pentru pacienții implanturilor dentare, sănătatea este un factor mult mai important decât vârsta. Candidatul ideal pentru un implant dentar este pacientul tânăr, cu vârstă între 25-35 ani, starea de sănătate bună, cu dinți lipsa, în special lipsa stâlpilor posteriori de susținere. Acest tip de tratament dentar poate fi contraindicat în cazul anumitor boli cronice.

Înainte de realizarea operației chirurgicale de fixare a implantului dentar se realizează un examen CT (computer tomograf) sau o radiografie pentru a se cunoaște grosimea și lățimea osului și pentru a se stabili ce tip de implant se potrivește. În unele cazuri, atunci când poziția și mărimea sinusurilor maxilare fac imposibilă procedura de înserare a implanturilor dentare în maxilar, în zona măselelor, este necesară realizarea unei operații de sinus lift.

Această intervenție presupune ridicarea membranei sinusului pentru a obține în zona arcadei superioare o masă osoasă cu profunzimea și lățimea necesare sau spațiul necesar, fiind urmată de procedura de adiție de os pentru a se putea integra corect implantul dentar.

Medicul specialist implantolog poate determina dacă sunteți sau nu un candidat pentru această procedură, după evaluarea tuturor testelor de sânge, radiografice și a istoricului dvs. dentar. Operația de implantare dentară este relativ simplă. Se poate folosi un anestezic local, sau, dacă pacientul are emoții prea mari ori cazul este complex, un anestezic general. Procedura chirurgicală este rapidă și nedureroasă, însă în săptămânile după intervenție este posibil să simțiți discomfort. Acesta se datorează procesului normal de vindecare.